FK Sarajevo poziva na podršku prijatelju Vincenta Tana

Za Nobelovu nagradu za mir

FK Sarajevo poziva na podršku prijatelju Vincenta Tana

O. Lekić

Nobelovu nagradu za mir mogao bi dobiti premijer Malezije Mahatir bin Muhamed koji je u svojoj 93. godini ponovo postao premijer Malezije.

U Maleziji je pokrenuta peticija, a zanimljivo da je Mahatir veliki prijatelj većinskog vlasnika FK Sarajevo Vicenta Tana i Bosne Hercegovine.

Po drugi put je bio izabran za premijera nakon što je godinama bio van politike, a dobio je povjerenje od strane vladajuće političke elite u toj zemlji, kao i stranki opozicije.

Zanimljivo da je Mahatir od mnogih prozvan "Nelson Mandela Malezije", a incijativa je pokrenuta zbog mišljenja velikog broja stanovnika ove zemlje da njegov povratak znači bolje sutra za Maleziju.

Peticiju je do sada potpisalo više od 35.000 učesnika. Zanimljivo da je i FK Sarajevo pozvalo sve zainteresirane da potpišu ovu peticiju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi