Žestok nokaut u NFL-u: Igrač nakon pretrpljenog udarca pokušavao ustati sa poda, ali bezuspješno

Kakav je ovo udarac bio

Žestok nokaut u NFL-u: Igrač nakon pretrpljenog udarca pokušavao ustati sa poda, ali bezuspješno

Esmer Oštraković
Teme:

Odigrana je utakmica u NFL-u između Tampa Bay Buccaneersa i Dallas Cowboysa, a pobjedu su ostvarili gosti i to sa 13:31.

Ipak, rezultat je pao u drugi plan kada je domaći wide receiver, Russel Gage, dobio jako ružan udarac u glavu, tačnije iza uha.

Od udarca mu se vrat neprirodno zakrenuo prema naprijed, a Gage odmah nakon pada pokušao da ustane, međutim to mu nije pošlo za rukom.

[twitter]https://twitter.com/NFLHumor/status/1615199849409921025[/twitter]

Uprkos naporima da ustane Gage je ostao ležati, a nakon toga su se svi okupili oko njega jer su shvatili ozbiljnost situacije.

Doktori su odmah utrčali na teren, a igrači obje ekipe bili su zaista šokira, to su najbolje pokazivali njihovi izrazi lica.

Oglasi

Sve se desilo sasvim slučajno jer je Donovan Wilson zakačio svog protivnika dok je pokušao blokirati dodavanje Toma Bradyja.

Na kraju je otkriveno da je Gage pretrpio potrez mozga, ali i povredu vrata, te je hitno prevezen u bolnicu gdje je zadržan na promatranju.

Srećom, prve informacije koje su stigle kažu da se ne radi o težoj povredi i da Gage nakon svega može micati udovima.

Podsjetimo, prije dvije sedmice je Damar Hamlin zbog udarca u glavu završio u kritičnom stanju zbog srčanog udara nakon što su ga oživljavali na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi