Nije mogao izdržati: U ključnim momentima napustio utakmicu i otišao u WC

Trener je morao izmisliti novu taktiku

Nije mogao izdržati: U ključnim momentima napustio utakmicu i otišao u WC

Haris Zilić
Teme:

Sport zna biti često uzbudljiv i zanimljiv van terena, ali ima i neugodnih situacija za sportiste.

Zanimljiva scena je stigla iz SAD-a sa NFL utakmice između Detroit Lionsa i Seattle Seahawksa.

Sredinom posljednjeg perioda DK Metcalf je napustio teren jer je morao u WC.

Igrač Seattlea je nazvao redarska kola da ga odvuku u svlačionice, a dok je izlazio cijeli stadion je skandirao igraču Seahawksa.

Inetresantno, ovaj potez je uradio kada se susret lomio, ali na sreću Metcalfa Seatte je slavio rezultatom 45:48.

Oglasi

Inače, u NFL su ranije razmatrali opciju za prinuđeni time out, kao i u ostalim sportovima, nešto kao vandredni time out upravo zbog ovakvih i sličnih situacija.

Odlazak Metcalfa u WC dosta je i poremetio taktiku i trenera Seattlea, ali na kraju je sve dobro ispalo.

Naravno protiv više sile se ne može, ali dosta se govorilo o sličnim situacijama i da sportisti u ovakvi momentima moraju biti zaštićeni kao i njihove ekipe.

Što se NFL-a tiče odigrano je četvrto kolo. U diviziji Američki fudbal lideri su Buffalo Billsi sa tri tirjumfa i porazom.

U ligi Nacionalnog fudbala lideri su Philadelphia Eaglesa sa četiri trijumfa.

Naravno, NFL finale popularni Super Bowl u mejsecu februaru posljednjih godina je jedan od najgledanijih svjetskih događaja i ujedno nasjkuplji sportski događaj kada se sve sabere i uzme u obzir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi