Godinama se spremao, a onda mu država zabranila put u Rio

Japanac kažnjen zbog kockanja?

Godinama se spremao, a onda mu država zabranila put u Rio

Edmir Škorić

Igrač badmintona Kento Momota nije mogao doći u Rio de Janeira zbog kockanja.

Umjesto da napada medalju u miješanim parovima, Japanac Kento Momota je suspendovan, a razlog je bizaran.

Čak iako nesretni Japanac nije igrao na sebe, niti se kladio na mečeve u badmintonu, nije mogao da posjeti Brazil i da učestvuje u Igrama.

I ne, nije ga suspendovao Međunarodni olimpijski komitet, a nije niti Svjetski savez badmintona. Kažnjen je od strane Japana, čije vlasti oštro osuđuju svaku vrstu kockanja.

"Imao je pravo da se nada medalji ovdje i sramota je da nije tu. Sjajan je igrač. Velika je zvijezda u Japanu, a Japan je velika badminton zemlja", kazao je irski badminton igrač Scott Evans.

Nekoliko godina je podredio Olimpijskim igrama, nadao se medalji za svoju zemlju, ali nije dobio šansu. Pogriješio je, no možda je ipak previše da mu se zabrani odlazak u Rio? 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi