Grahovac: Srbija je fizički spremnija ekipa

Srbija i Crna Gora za zlato

Grahovac: Srbija je fizički spremnija ekipa

D. Vejo

Sve je spremno za večerašnji spektakl. Ostali su najbolji. Živko Gocić protiv Nikole Janovića, Dejan Savić protiv Vladimira Gojkovića.

Trinaest dana sjajnog vaterpola je za nama. Pregršt pogodaka i asistencija viđeno je u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Činjenica da je nastala prava pomama za kartama, kao i to da kapacitet beogradske Kombank arene neće iznositi jedanaest već šesnaest hiljada sjedećih mjesta, govori o tome koliko je ovo prvenstvo bilo kvalitetno. O kvalitetu ove dvije reprezentacije i o tome kome daje prednost u večerašnjem finalu, pitali smo i uvaženog stručnjaka, trenera i predsjednika Vaterpolo kluba Banja Luka Slobodana Grahovca.

„Oba tima igraju jako dobar vaterpolo na ovom prvenstvu. Prednost u finalu dajem reprezentaciji Srbije. Smatram da su jako snažan tim, kako plivački, tako i organizaciono, jak kolektiv, na svim pozicijama imaju kvalitet, igraju pred svojom publikom, tako da iz tog razloga, moje mišljenje je da zlato ide njima“, rekao je za SportSport.ba trener i predsjednik VK Banja Luka Slobodan Grahovac.

Kada je u pitanju favorit, Grahovac je bio jasan. Zanimalo nas je i to, kakvu taktiku možemo očekivati od timova večeras.

„Mislim da će Crna Gora igrati po sistemu „pečurke“ ili uvlačenje igrača. Lako bi se moglo desiti da Filipa Filipovića čuvaju dva igrača poput Janovića i Ivovića“, dodao je za naš portal Grahovac.

Srbija je do finala došla pobjedama nad Hrvatskom, Maltom i Francuskom čime je kompletirala grupnu fazu, zatim u nokaut fazi bili su bolji od Slovačke, Rusije i Grčke, dok je Crna Gora pobjedama nad Holandijom i Slovačkom te neriješenim rezultatom sa Španijom završila grupu, da bi u nokaut fazi bili bolji od Francuza, Italijana i Mađara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi