Hajder drugi na 100 m mješovito na Prvenstvu Njemačke

Bh. plivač briljirao

Hajder drugi na 100 m mješovito na Prvenstvu Njemačke

Već dva dana koliko traje Prvenstvo Njemačke u plivanju neprestano pišemo o bh. plivaču Ensaru Hajderu, ipak, to je ovaj bh. olimpijac apsolutno zaslužio obzirom na rezultate koje je napravio na ovom veoma prestižnom takmičenju, a večeras je osvojio drugo mjesto u disciplini 100 metara mješovito.

U finalu 100 metara mješovito Hajder je rekord koji za sekundu u odnosu na stari popravio u današnjim kvalifikacijama, ponovo poboljšao. Dakle njegov najbolji rezultat umjesto današnjih 54.32 iz kvalifikacija sada iznosi 53.89. 

Interesantno je da je sa ovim vremenom najbolji bh. plivač mogao biti 6. na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2011 godine, dok je za medalju na tom takmičenju bilo potrebno 53.34, što govori o zaista vrlo dobrom rezultatom našeg olimpijca kojim je zauzeo 2. mjesto i time osvojio svoju prvu individualnu medalju na Prvenstvu Njemačke.

Takodjer, sa štafetom SG Essena na 4x50m mješovito naš plivač se okitio srebrenom medaljom, tako da sada već imam osvojene tri medalje, dvije srebrene i jednu bronzanu.

Sa vremenom koje je Hajder zabilježio danas na 100 metara mješovito mogao se kvalificirati u njemački nacionalni tim za predstojeće Evropsko prvenstvo jer je norma bila 54.00.

Rezultate finalnog dana Prvenstva Njemačke u plivanju koje je održano u Wuppertalu možete pogledati klikom na OVDJE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.