Hajder popravio vlastiti rekord za cijelu sekundu

Nastavlja rušiti rekorde

Hajder popravio vlastiti rekord za cijelu sekundu

Ensar Hajder, bh. olimpijac, u odličnoj je formi što dokazuje nastupima na Prvenstvu Njemačke. 

Najbolji bh. plivač danas je na sto metara mješovito isplivao rezultata 54.32, te na taj način srušio, tačnije poboljšao, vlastiti rekord postavljen u polufinalu Evropskog prvenstva u Poljskoj za čitavu sekundu. Njegov prethodni najbolji rezultat bio je 55.33.

U otvoreno finale je najbolji bh. plivač, učesnik prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Londonu kao prvi, te se nada da će uspjeti zabilježiti dobar plasman i u samom finalu.

„Koliko je jako vrijeme govori podatak, da sam s tim vremenom prošle godine mogao ući u polufinale Svjetskog prvenstva i finale Evropskog prvenstva“, kaže Hajder, te dodaje:

„Također sam u kvalifikacijama štafete 4x50 mješovito plivao delfin i zabilježio vrijeme od 23.8 sekundi, sto je najbrže vrijeme koje sam ikada plivao na toj distanci. Možda se odlučim plivati i to finale i braniti titulu sa svojim klupskim kolegama ako ne bude koreliralo sa 100 mješovito“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.