Nogometni fanovi su zabrinuti, Harry Kane otvoreno najavljuje promjenu sporta?!

Ima veliku strast i prema drugom sportu

Nogometni fanovi su zabrinuti, Harry Kane otvoreno najavljuje promjenu sporta?!

Edmir Škorić

Velika zvijezda Tottenhama Harry Kane ponovio je svoju želju da promijeni sport.

Harry Kane je trenutno igrač Tottenhama i sa 29 godina nalazi se na meti velikih evropskih timova kakvi su Bayern, Real Madrid, Manchester United...

S obzirom da mu je ostala još godina ugovora sa Spursima, vjeruje se da će na ljeto promijeniti klub, a Spursi su ga spremni prodati za 115 miliona eura, dok je prije dvije godine njegova vrijednost bila i preko 200 miliona, kada ga je pokušavao dovesti Manchester City.

Ipak, pitanje je kada će i u kojem trenutku engleski kapiten "prelomiti" i, poput recimo Garetha Balea, početi da radi ono što jako voli, a Kane je otkrio da je veliki ljubitelj NFL-a.

Kane je tokom godina bio prisutan na nekoliko utakmica NFL-a. Najbolji strijelac Engleske svih vremena veliki je fan Toma Bradyja i čak je bio prisutan da svjedoči pobjedi Patriotsa protiv LA Ramsa u Super Bowlu.

Sada smjelo priznaje da je NFL nešto čime se želi baviti u budućnosti, zbog čega je zabrinuo nogometne fanove širom svijeta koji su zabrinuti da će prerano donijeti odluku o promjeni sporta.

Kane u dresu Patriotsa

"NFL je nešto što želim istražiti, znam da će to biti jako naporan posao. Bit će to puno vježbe i napornog rada. Ali, da, to je nešto što bih volio raditi. NFL je nešto što pratim već 10 godina i sviđa mi se. Dakle, volio bih to isprobati", poručio je Kane.

Još 2019., u intervjuu za ESPN, Kane je govorio o svojoj spremnosti da se okuša u NFL-u. Rekao je: "Ako igraš u Premier ligi i na Svjetskom prvenstvu, a zatim igraš u NFL-u, bi li te tada smatrali jednim od najvećih sportista ikada?".

Ipak, vjerujemo da će Kane još godinama biti profesionalni nogometaš i da će napokon osvojiti neki trofej, a to će najprije uraditi ako konačno napusti Spurse...

Top Komentari

AjmanMuj
Hahahahaha doktor
1 0
user1659566597
Nesto me boli briga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi