Ona je već pobjednica: 12-godišnja djevojčica iz Sirije čeka svoj nastup na Olimpijadi
Foto: Firstpost Sports/twitter

Kapa do poda!

Ona je već pobjednica: 12-godišnja djevojčica iz Sirije čeka svoj nastup na Olimpijadi

S. Grebović

Danas će sa početkom u 13 sati po našem vremenu zvanično biti otvorene Olimpijske igre u Tokiju.

Glavni grad Japana će od 23. jula do 8. augusta biti poprište najveće svjetske sportske smotre - Ljetnih Olimpijskih igara.

Čast da ih organizuje dobio je Tokio, čiji su organizatori morali da pomjeraju igre za ovu godinu zbog problema sa pandemijom koronavirusa.

Najbolji sportisti svijeta su se smjestili u Olimpijsko selo i jedva čekaju svoje nastupe, a jedna od njih je i mlada Sirijka Hend Zaza.

Iako ima samo 12 godina ona se prošlogodišnjom pobjedom u stonom tenisu nad 30 godina starijom Marianu Sahakian plasirala na Igre gdje će predstavljati svoju domovinu.

"Sport mi je u krvi. Porodica mi je pružila ogromnu podršku od samog početka. Najmlađa sam i brinu se o meni", kazala je mlada stonoteniserka.

Nije zanemarila ni školovanje, voli matematiku, a također je veliki fan Harryja Pottera.

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Je ***** moj 12-godisnji
0 8
amex
Svaka cast djevojčice
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi