Hrvatska razbila Njemačku, uvjerljive pobjede Crne Gore i Španije

EP u vaterpolu

Hrvatska razbila Njemačku, uvjerljive pobjede Crne Gore i Španije

E. Škorić

Danas je počelo Evropsko prvenstvo u vaterpolu koje se igra u Budimpešti.

Nizozemska, Crna Gora, Španija i Hrvatska ostvarile su pobjede.

Nizozemci su u jednom dosta izjednačenom meču 1. kola grupe B pobijedili Rumuniju sa 9:8, a kasnije se u istoj grupi sastaju Srbija i Rusija. Rumuni su do posljednje dionice vodili 8:6, ali Nizozemci s tri gola dolaze do preokreta i bitne pobjede.

Crna Gora nije imala većih problema protiv Slovačke, slavivši sa 15:4 u meču grupe A, dok je u istoj grupi Hrvatska pobijedila Njemačku sa 17:9.

Nijemci su vodili nakon prve četvrtine sa 2:1, ali onda se Hrvatska probudila i naprosto razbila svog rivala za prve bodove. Španija je bila veliki favorit protiv Malte, iskoristila je to i razbila je sa 23:7.

Od 16 sati sastaju se Francuska i Gruzija, Srbija protiv Rusije igra od 17:30h, od 19:30 na programu je duel Turske i Mađarske i na kraju Italija i Grčka igraju od 21 sat.

Top Komentari

pero98
Bravo Barakude, idemo po medalju.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi