Imamo sportsku prevaru decenije: Kako iskoristiti rekvizit iz publike u svoju korist?
Foto: Screenshot

Todd Fraizer prevario sve osim TV kamera

Imamo sportsku prevaru decenije: Kako iskoristiti rekvizit iz publike u svoju korist?

Igrač New York Metsa Todd Fraizer je uspio u ponedjeljak navečer na stadionu Dodger uvjeriti sve da je izveo impresivno hvatanje loptice koja je napuštala granice igrališta nakon što ju je udario Alex Verdugo. Ipak, čini se da se to nije desilo.

U bejzbolu je uvijek teško sa sigurnošću tvrditi da li je zaista defanzivac uhvatio lopticu kada se on zajedno sa njom "otkotrlja" na tribine prilikom hvatanja ili pokušaja istog, ali je snimak iz alternativnog ugla pokazao da se Fraizer poslužio jednom lopticom "igračkom" koja se nalazila na tribinama kako bi uvjerio arbitre da je napravio uspješno hvatanje.

Naime, u trenutku Fraizerovog pada na tribine, gumena loptica je ispala iz kese jednog od navijača, a iako je prava loptica pogodila njegovu rukavicu, on je arbitru pokazao gumenu lopticu. Čini se da je arbitar nasjeo na ovo, pa je Fraizerovo hvatanje proglasio regularnim.

Prava loptica je pak završila kod navijača, a Fraizer je gumenu brže bolje vratio na tribine kako bi "uklonio" dokaze. Moglo bi se tvrditi da ni Fraizer nije znao šta se desilo, ali američki mediji prenose da snimak nastao nakon čitave situacije jasno pokazuje da se on hvalio saigračima svojim podvigom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi