Iskusni Reggie Wayne potpisao za Patriotse

Dolazi kao slobodan agent

Iskusni Reggie Wayne potpisao za Patriotse

E. Škorić

Hvatač Reggie Wayne je kao slobodan agent potpisao ugovor s New England Patriotsima.

Wayne je potpisao jednogodišnji ugovor s Patriotsima nakon što je raskinuo ugovor prošle sezone s Indianapolis Coltsima.

On je bio višak u Indianapolisu, ali 36-godišnji Wayne je dobio priliku da zaigra u Patriotsima koji su ostali bez Brandona Gibsona (povreda).

"Imao je sjajnu karijeru i učinio je puno za Colt organizaciju. Prije svega igrama na lijevoj strani, a posljednjih godina ssve više je igrao i desno, kao i u nekim drugim pozicijama", rekao je trener New Englanda Bill Belichick.

"Svestran je i jako iskusan, tako da smo ga odlučili potpisati i vidjet ćemo kako će se sve završiti", dodao je Belichick.

Wayne je imao 1070 hvatanja za 14.345 jardi i 82 touchdowna u 14-godišnjoj NFL karijeri. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.