Super Bowl: Brady vodio Patriotse do velikog naslova

NFL

Super Bowl: Brady vodio Patriotse do velikog naslova

E. Škorić

New England Patriotsi savladal su Seatlle Seahawkse sa 28:24 u 49. Superbowlu.

Patriotsi su velikim preokretom u zadnjoj četvrtini stigli do trijumfa i na taj su način Seahawksima oteli titulu NFL lige.

Prva četvrtina završena je rezultatom 0:0, u drugoj su pala po dva touchdowna sa svake strane, pa je na poluvremenu rezultat glasio 14:14. Seahawksi su bolje otvorili drugo poluvrijeme i već akon četiri minute imali su vodstvo 17:14.

Seahawksi imaju još jedan touchdown, pa su pred posljednjih 15 minuta vodili 24:14. Gubili su Patriotsi su 10 razlike u posljednjih petnaest minuta, ali su Amendola (touchdown), Gostkowski (dva ekstra poena) i Edelman (touhdown) donijeli preokret svojoj ekipi.

Tom Brady je odigrao ključnu ulogu u pobjedi Patriotsa, pa je očekivano ponio nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) velikog Superbowla. Russell Wilson je mogao donijeti Seatlleu pobjedu u zadnjih 30 sekundi, ali je rookie Malcolm Butler spasio i prekinuo dodavanje.

Iskusni Brady je predvodio Patriotse do četiri titule. New England je osvojio naslov poslije deset godina i nakon prethodna tri poraza u finalu. Super Bowl je po gledanosti nadmašio prošlogodišnji, a pratilo ga je 115 miliona ljudi u SAD-u, naravno i stotine miliona u ostatku svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.