"Brat mu je preselio pola sata prije utakmice, sam je tražio da igra, nisam mu mogao zabraniti"

Selektor Ifet Mahmutović nakon utakmice

"Brat mu je preselio pola sata prije utakmice, sam je tražio da igra, nisam mu mogao zabraniti"

Esmer Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirala se u finale Svjetskog prvenstva koje se igra u Sarajevu.

Naši momci su sa 3:0 u setovima savladali Egipat, te su tako ostvarili plasman u filane Svjetskog prvenstva.

Prvi set završio je 25:13 u korist naših momaka, drugi 25:19, a treći je bio malo neizvjesniji, te je završen sa 25:20.

Nakon utakmice za SportSport.ba govorili su selektor reprezentacije BiH, Ifet Mahmutović, te Mirzet Duran.

"Nažalost pobjeda sa tužnim epilogom. Brat našeg kapitena je pola sata prije utakmice preselio. On je sam tražio da igra, nisam mu mogao zabraniti. Momci su spremni za titulu, to pokazuju i nadam se da će biti kako smo zamislili", rekao je selektor Mahmutović.

Brazil i Iran igraju za finale sa nama, koga priželjkujete.

Oglasi

"Želja je Brazil, ali možda se ponovi 2014. godina. Ovo što je Iran pokazao, mislim da će biti u finalu. Moramo se odmoriti psihički, jer ovo što se dogodili potreslo je ekipu, ali nadam se da ćemo biti na nivou", završio je Mahmutović.

Uspjeh ostaje u sjeni tužne vijesti.

"Prije svega hvala na čestitkama. Pola sata prije dolaska, čuli smo tužnu vijest. Svaka mu čast jer je uspio odigrati utakmicu, svima bi to bilo teško. Kada je riječ o utakmici, nismo ih podcijenili i zasluženo smo u finalu", rekao je Mirzet Duran.

Koga priželjkujete u finalu?

"Iran je favorit, ali voli bih više Brazil u finalu. Naravno Iran je naš najveći protivnik u ovom sportu, ali vidjećemo", rekao je Duran.

Top Komentari

Lorrialla
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi