Januar: Najupečatljiviji momenti bh. sporta u 2015

Januar: Najupečatljiviji momenti bh. sporta u 2015

1. Nastup rukometne reprezentacije na SP – mješavina ponosa i razočarenja

Dž. Mrakić

Sportska 2015. godina bila je prepuna uzbuđenja za Bosnu i Hercegovinu.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine prošle godine, u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo, izbacila je veliku selekciju Islanda i ostvarila je plasman na prvo veliko takmičenje u svojoj historiji.

Svjetsko prvenstvo u Kataru otvorili smo susretom s Iranom, protiv kojeg smo upisali prvu pobjedu na velikim takmičenjima. Ipak, naši momci nisu se htjeli zadovoljiti samo ovom pobjedom, s obzirom da su vidjeli kako mogu parirati i znatno većim selekcijama.  

Nažalost, većinu susreta izgubili smo u posljednjim minutama zbog nedostatka koncentracije i iskustva, a na ruku nam nisu išle ni subjektivne odluke pojedinih sudaca.

Najupečatljivije su ostale suze Dejana Malinovića nakon poraza od Tunisa, ali i izjava Ivana Karačića nakon iste utakmice, izrevoltiranog kriminalnim suđenjem sudaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.