Zbog zdravlja mu zabranili let avionom, a zatim je uslijedila avantura od 15 sati
Foto - Jordan Poyer

Nije bilo govora da propusti meč

Zbog zdravlja mu zabranili let avionom, a zatim je uslijedila avantura od 15 sati

Midhat Šljivak

Život profesionalnog sportiste dosta često iziskuje dodatan napor i rad kako bi se došlo do dobrog rezultata.

Istinski profesionalci čine sve kako bi uvijek bili tu za tim. Često utakmice igraju pod velikim bolovima, ali pobjeda je bitnija od bilo čega drugog.

Safety Buffalo Billsa Jordan Poyer primjer je čovjeka koji ne želi propustiti nijednu utakmicu svog tima, iako je imao određenih problema sa zdravljem.

Poyeru je zabranjeno da leti avionom zbog povrede rebra koju vuče još od predsezone. Pred put u Kansas City nije dobio dopuštenje za put avionom, ali on utakmicu nije želio propustiti.

Kada je čuo za zabranu, Poyer nije čekao ni trenutak. Sa suprugom Rachel Bush i petogodišnjom kćerkom je sjeo u automobil i putovao je 15 sati do Kansas Cityja kako bi igrao utakmicu.

Oglasi

Njegova atraktivna supruga Rachel koja zaluđuje muškarce na društvenim mrežama vjerna je i odana te je odlučila da pravi društvo svom suprugu.

"Sreća je pa su nam barem omogućili vozača, ali nije lagano bilo putovati s djetetom od pet godina. Nije bilo šanse da propustit tu utakmicu", otkriva Rachel i dodaje:

"Mene brine njegovo stanje. Ima problema s oba plućna krila i puknuto rebro. Srećom, na ovom meču je sve prošlo dobro, ali samo želim da bude potpuno zdrav", istakala je Rachel.

Put prema Buffalo trajao je također 15 sati, ali atmosfera je bila itekako zadovoljavajuća jer su Billsi slavili rezultatom 24:20.

Poyer je imao odličan učinak i četiri puta je rušio protivničke napadače.

Oglasi