Osmogodišnjak potpisao ugovor sa esports timom vrijedan 38.000 dolara
Foto - Twitter

Nevjerovatno

Osmogodišnjak potpisao ugovor sa esports timom vrijedan 38.000 dolara

Midhat Šljivak

Esports ekipa Team 33 potpisala je ugovor sa osmogodišnjim igračem Fortnitea Josephom Deenom vrijedan 38.000 dolara.

Svijet esportsa sve je popularniji. Već se potpisuju unosni ugovori za igranje igrica, a sada je i jedan osmogodišnjak postao dio svega.

Joseph Deen, potpisao je ugovor sa Team 33 ekipom, a za potpis je dobio 33.000 dolara i vrhunski kompjuter za igranje igrica vrijedan 5.000 dolara.

"Mnogi me nisu shvatali ozbiljno jer sam mlad. Team 33 me skautirao i dopustio mi je da treniram i učim uz njih. Sretan sam jer sam postao član tima", rekao je ovaj dječak.

Deen naravno još godinama neće moći da nastupa na zvaničnim turnirima, ali s obzirom da se radi o velikom talentu, Team 33 smatra da će im se u budućnosti investicija isplatiti.

Majka ima opciju raskinuti ugovor ako se pokaže da mu igrica uzima previše vremena ili da utječe na obaveze u školi, a Team 33 će imati pravo na 33 procenata zarade od prodaje njegove robe.

Top Komentari

AmarSahi
E hajmo sad i o ovome malom...kao da nam onaj 12-godišnjak ne pije mozak svaki dan na slamku.
5 2
Penderinos
Vise pisete o ovim djecacima nego o sportašima koji to zasluzuju
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti