Kansas City Chiefsi osvojili Super Bowl i prekinuli post dug 50 godina

U Miamiju pobijedili San Francisco 49erse

Kansas City Chiefsi osvojili Super Bowl i prekinuli post dug 50 godina

Admin Čaušević

Ekipa Kansas City Chiefsa osvajač je 54. izdanja Super Bowla nakon što je u Miamiju pobijedila San Francisco 49erse rezultatom 31:20. 

Chiefsi su do druge titule historiji stigli zahvaljujući velikom preokretu u posljednjoj četvrtini. 49ersi su imali velike šanse da dvije minute i 39 sekundi prije kraja dođu do trijumfa, ali se nisu uspjeli vratiti.

Tim iz Kansasa je do trijumfa stigao tako što je u posljednjih sedam minuta uspio napraviti čak tri touchdowna za veliku pobjedu i konačnih 31:20 te prekid posta bez titule dugog 50 godina.

Patik Mahomes je postao najmlađi igrač u historiji NFL-a koji je izabran za MVP-a sezone i MVP-a Super Bowla. Ovaj 24-godišnjak je 26 od 42 uspješna dodavanja na 286 jardi i dva touchdowna.

Susret na Hard Rock stadionu u Miamiju pratilo je 62.000 gledatelja koje su na poluvremenu zabavljale Jennifer Lopet i Shakira.

Top Komentari

criticos
Dok sam gledao ovaj mec jeza me je prolazila od pocetka do kraja. Nevjerovatno, sjajno, genijalno, fantasticno. Ma spektal samo takav, od himne do reklama. Jedino sto ne shvatam je ovo njihovo nacionalno nabrijavanje na show, a jos manje s hvatama ta njihova pravila i smiso igre. Cim to nije olimpijski sport, mozes se nafuravat samo ako si amerikanac, tad sve dobije smisao a ako nisi bude ti smijesno kao i ova objava clanka. Jooooj jesam se najezio uffff. Keiser Cheifsi osvojili superbofl
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi