Kinezi nezadovoljni brojem osvojenih medalja, nisu uspjeli preteći SAD
FOTO: EPA

Amerikanci uspješniji

Kinezi nezadovoljni brojem osvojenih medalja, nisu uspjeli preteći SAD

Haris Zilić

Olimpijske igre u Tokiju bliže se kraju.

Ostao je još jedan takmičarski dan nakon čega će se kompletirati još jedne Igre, ali i osvajači medalja.

SAD je već premašio 100 medalja i zanimljivo će vidjeti sutra s kojom će cifrom okončati Olimpijske igre u Tokiju.

Druga najuspješnija nacija je Kina koja trenutno ima 86 medalja, ali i 38 zlatnih, dva zlata više od SAD-a, a iako su pojedini mediji naveli da Kineze čekaju sankcije po povratku kući, to se pokazalo kao netačna vijest.

Naime, napisi da će Olimpijski komitet Kine sanckionisati sportiste jer nisu osvojili 100 medalja i više povučeni su iz medija. To je situacija koja bi bila nevjerovatna, ali Kina se zaista godinama bori da preuzme vladavinu svjetskog sprota od Amerikanaca i sigurno će tražiti način da motivišu sportista pred Igre u Parizu 2024. godine.

Atletičari, gimnastičari, pllivači i ostali kineski sprotisti i sportistkinje koji nisu osvojili medalje, ipak neće biti sanckionisani oduzimanje stipendije do kraja 2021. godine.

Top Komentari

Pitajte Ujghure kako im je pod Kinezima, zabranili im vijeru Islam, Ujghur bi ootet i okupiran i pripojen Kini 1948 godine. izmedju Mjanmara (Burme) i Kine nema razlike, dok u Rusiji su okupirane 22 nacije, to jest 22 zemlje i nikada nece dobiti slobodu, inace autohtona originalna Rusija trebala bi biti barem 50% manja, pa nije ni cudi sto nase komsije preko Drine vole Rusiji i Kinu jer i jedni i drugi su otimaci, sto naravno i nase komsije preko Drine zele da povecaju prostor ili povrsinu svoje zemlje.
15 3
MaDaj
“ Druga najuspješnija nacija je Kina koja trenutno ima 86 medalja, ali i 38 dva zlata više od SAD-a,” …………….. ali i 38 dva zlata …… šta?
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi