Klubovi iz Srbije više ne žele igrati u Splitu

Odluka Vaterpolo saveza Srbije

Klubovi iz Srbije više ne žele igrati u Splitu

E. Čaušević

Veliki skandal potresao je prije nekoliko dana sportsku javnost nakon što su vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu.

Naime, Crvena zvezda je trebala odigrati utakmicu protiv Mornara u okviru regionalne lige, ali je meč odgođen zbog napadača na igrače srbijanskog tima. Incident se desio na splitskoj Rivi kada su trojica mladića napali vaterpoliste Zvezde, a jedan od njih je čak skočio u more kako bi se zaštitio.

Ovaj događaj je šokirao sportsku javnost i stigle su osude iz cijelog regiona. Vaterpolisti Zvezde napadnuti su nakon što su ih napadači uočili u majicama beogradskog kluba. Tražili su od njih da to skinu, a zatim ih fizički napali.

Sumnja se da su u napadu učestvovala petorica mladića, a za dvojicom se još uvijek traga. Povodom ovog napada Vaterpolo savez Srbije donio je odluku da nijedan srbijanski klub neće gostovati u Splitu do kraja ove sezone u mečevima Regionalne vaterpolo lige.

To se odnosi na klubove: Crvena zvezda, Partizan, Radnički, Vojvodina, Niš, Valjevo i Šabac. Savez je održao sastanak s predstavnicima ovih klubova i zaključeno je da neće igrati više u Splitu do kraja ove sezone. Oni traže da se utakmice igraju u nekom drugom gradu.

Top Komentari

casimiro
Evropski Split!
0 3
LOLLOL
Kakva samo gamad zive na Balkanu. Svi govna kakvih nema.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi