Ko je bivši ruski kralj u šamaranju? Podaci o broju kilograma i godina će vas šokirati

Do jučer bio na tronu

Ko je bivši ruski kralj u šamaranju? Podaci o broju kilograma i godina će vas šokirati

Vasily Kamotsky, ruski 'šamarač', postao je internet senzacija nakon niza turnira u šamaranju na kojima je uspavljivao protivnike brutalnim udarcima.

Vasily se preko godinu dana takmiči na bizarnim ruskim turnirima u šamaranju gdje je do prije nekoliko dana bio apsolutni vladaer. Nakon udarca njegove desnice redom su padali svi oni koji su mu se našli na putu, sve dok se nije pojavio Vyacheslav Zezulya koji ga je nedavno brutalno uspavao, baš kao što je on svojevremeno uspavljivao protivnike.

Iako je u posljednjim mjesecima postao vrlo poznat, o Vasilyju se jako malo zna. Na ruskim stranicama koje su znale prenositi vijesti sa ovakvih turnira moglo se pročitati samo da se radi o poljoprivredniku iz Sibira, a i guglanjem je jako teško saznati korisne informacije. Posebno otežavajuća činjenica je ta da ga nema na društvenim mrežama pa je ovaj momak jedan pravi anonimus.

Ipak, nešto smo uspjeli i saznati, a posebno nas iznenadio podatak o njegovim godinama. Iako djeluje da se radi barem o čovjeku koji je u kasnim 30-tim ili ranim 40-tim, to nije slučaj već ovaj poljoprivrednik ima samo 28 godina. Mnoge je zanimao i podatak o njegovoj težini obzirom da je očigledno kako ne vodi mnogo računa o zdravoj ishrani i ne razmišlja često o dijetama. Vasily ima čak 168 kilograma, možete zamisliti kako boli kad vas on udari.

Kako je sve počelo?

Vasily se na takmičenje u šamaranju prvi put prijavio sasvim slučajno, a za sve je 'kriv' ruski powerlifter Kirill Sarychev čiju fotografiju možete pogledati ispod. Njegov veliki fan je upravo Vasily, koji gaji očito isti imidž, pa je jedne prilike došao u Moskvu da vidi takmičenje koje je organizovao Kirill i tada se prvi put upoznao o čarima turnira u šamaranju.

Tada se nije prijavio za isti, ali zato jeste nekoliko mjeseci kasnije kada je Kirill došao u njegov rodni Krasnoyarsk kako bi ponovo održao sličnu manifestaciju kao u Moskvi. Event je ponovo uključivao između ostalog i turnir u šamaranju na koji se Vasily ovog puta prijavio i to u namjeri da će se na kraju upoznati i dobiti autogram od svog idola. Na kraju ne samo da je dobio autogram već i daleko veću popularnost od pomenutog powerliftera. Osvajanjem prvog mjesta dobio je i nagradu od 46 dolara.

Kasnije je Vasily učestvovao i na turniru u šamaranju koji je održan u Moskvi a ostalo svi već dobro znamo. Njegovi protivnici su padali redom sve do prije nekoliko dana.

Inače, nakon prvog poraza u karijeri Vasily je izjavio sljedeće:

"Bio je to dobar kroše. Sviđa mi se. Malo sam bio bez svijesti. Mogao sam se pridići, ali oni su me zgrabili i insistirali da odem s tog mjesta. Ja sam njega udario s oko 25 posto snage, a on je mene udario krošeom. Ne mogu to nazvati šamarom, bio je to kroše", kazao je Khamotskiy.

Vasily dolazi iz malog sibirskog sela Ilansky, a u nastavku možete pogledati kako trenira i neke njegove poteze s takmičenja u šamaranju.

Top Komentari

Adnanos
Mogao je ga komotno sakom udarit na ovom zadnjem videu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi