Usred pandemije koronavirusa na stadionu bilo skoro 50.000 ljudi!

Australija

Usred pandemije koronavirusa na stadionu bilo skoro 50.000 ljudi!

E. Škorić

Tokom ragbi susreta u australskom Brisbaneu na tribinama se okupilo skoro 50.000 ljudi. Tačnije, 49.155 ljudi je usred pandemije koronavirusa uživalo u sportskoj predstavi.

Nijedna druga sportska utakmica na svijetu nije imala toliko veliki broj publike od izbijanja pandemije, navodi Guardian.

U uobičajenim slučajevima dueli Queeslanda i New South Walesa privlači veliku publiku, pa ni koronavirus nije mogao da zaustavi treću i odlučujuću utakmicu u borbi za prvaka Australije.

Situacija s koronom u Australiji trenutno je mirnija nego u većini svijeta. Prema statistikama sa Sveučilišta Johns Hopkins, zemlja je u posljednjih mjesec dana imala 380 slučajeva koronavirusa i dva smrtna slučaja.

Ukupno je Australija imala 27.785 pozitivnih i 907 smrtnih slučajeva prema istim statistikama od izbijanja pandemije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi