Lani Pudar izmakla nova medalja
Foto - EPA

Osvojila 4. mjesto na 100 metara delfin

Lani Pudar izmakla nova medalja

Midhat Šljivak

Lana Pudar osvojila je četvrto mjesto u trci na 100 metara delfin na Svjetskom kupu u Budimpešti.

Lana Pudar bila je blizu nove medalje na Svjetskom kupu u Budimpešti. Ona je u disciplini 100 metara delfin osvojila četvrto mjesto i medalja joj je izmakla za dlaku.

Najbolja bh. sportistkinja ovu trku je završila s vremenom 58.26 i nažalost nije mogla do nove medalje, ali kao najmlađa učesnica finala itekako može biti zadovoljna.

Kineskinja Yufei Zhang bila je najbolja i u ovoj disciplini. Slavila je uvjerljivo s vremenom 56.13 i ova plivačica zaista je nešto nevjerovatno u ovom trenutku.

Srebro u ovoj disciplini pripalo je Šveđanki Louise Hansson (57.61), dok je bronzana medalja u rukama Australke Alexandrije Perkins (58.08).

Podsjetimo, Lana Pudar je u svojoj omiljenoj disciplini 200 metara delfin u Budimpešti uzela srebrenu medalju.

Ona je odradila fenomenalnu trku u vremenu 2:08.19, ali jednostavno Yufei Zhang iz Kine je bila nedodirljiva na prvom mjestu u vremenu 2:05.65 uz novi rekord Svjetskog kupa.

Lana je velika nada Bosne i Hercegovine i na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine i svi se nadamo prvoj medalji s Olimpijade za našu zemlju.

Top Komentari

crni1000
Lana najbolja!
0 0
FahrudinKonjHodzic
cetaljeva scer
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti