Nova medalja za Lanu Pudar
FOTO: EPA

Svjetski kup u Budimpešti

Nova medalja za Lanu Pudar

H. Zilić

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (17) nastavila je sa sjajnim nastupima ove sezone, a odlične vijesti ovaj put stižu iz Budimpešte.

Lana je osvojila srebrenu medalju na Svjetskom kupu u mađarskoj prijestolnici.

Pudar je bila drugoplasirana u svojoj omiljenoj disciplini 200 metara delfin u vremenu 2:08.19.

Naša sirena je imala odličnu utrku, ali jednostavno Yufei Zhang iz Kine je bila nedodirljiva na prvom mjestu u vremenu 2:05.65 uz novi rekord Svjetskog kupa.

Postolje je danas osvojila Boglarka Kapas iz Mađarske u vremenu 2:10.27.

I vrijeme mađarske plivačice govori koliko su Zhang i Pudar daleko ispred konkurencije trenutno u ovoj dsiciplini.

Oglasi

Spomenimo i sjajno četvrto mjesto Anje Cervar iz Srbije koja imala u cilju vrijeme 2:10.69.

Naravno ovo sve je priprema za veće izazove na svjetskoj sceni. Bez dileme, glavni cilj Lane Pudar su Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Gledajući rezultate i formu Lane i suparnica, Bosna i Hercegovina s punim pravom priželjkuje i prvu olimpijsku medalju od nezavisnosti.

Sve navedeno je samo nastavak uspješne sezone za fenomenalnu 17-godišnjakinju koja donosi medalje sa svih strana svijeta.

Imala je Mostarka i odličan nastup na Svjetskom prvenstvu u Japanu. Medalja na 200 metara delfin joj je izmakla za dlaku i završila je kao četvrta.

Top Komentari

Hanibal
Cestitke i samo cestitke najboljem sportisti BiH u 2023!
4 0
crni1000
Bravo!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi