Lana Pudar u finalu na nesvakidašnji način: Ni sama Mostarka vjerovatno nije vjerovala

Nadamo se novoj medalji danas iza 17 sati

Lana Pudar u finalu na nesvakidašnji način: Ni sama Mostarka vjerovatno nije vjerovala

Samir Mlaćo

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar upravo je saznala sjajne vijesti. Naime, Lana je uz malo sreće izborila nastup na današnjem finalu Evropskog prvenstva u malim bazenima u rumunskom Otopeniju.

Pudar je prije dva dana osvojila bronzu u disciplini 200 metara delfin, a zatim je ispala u polufinalu 100 metara delfin. Za finale joj je nedostajala stotinka, te je završila na devetom mjestu.

Prvih osam je prošlo dalje, a zatim je jedna takmičarka odustala, što se zaista rijetko dešava. Lana je tako 'upala' u finale kao prva rezerva i sjajne su to vijesti za 17-godišnjakinju iz Mostara.

To su upravo potvrdili iz Kluba vodenih sportova Orka.

"Ipak nismo završili sa ovogodišnjim velikim finalima. Upravo smo od glavnog delegata evropskog prvenstva obavješteni da je došlo do jedne odjave nastupa u finalu, te da će naša Lana Pudar kao prva rezerva nastupiti u večerašnjem finalu discipline 100m delfin koje je na programu u 17:13h.

"Ponekad je u sportu kao i u životu potrebno imati i malo sreće. Ako je iko tu sreću zaslužio, onda je to naša Lana", napisali su iz ovog kluba.

European short course swimming championships, Otopeni – Bucharest, Romania🇹🇩 Ipak nismo završili sa ovogodišnjim...

Posted by Klub Vodenih Sportova Orka on Saturday, December 9, 2023

Lana će tako biti u finalnoj utrci od 17:13 sati te se nadamo novoj medalji.

Top Komentari

Gvardijan
S R E T N O !!!!!
0 0
crni1000
Hey Super
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi