Za jednu stotinku Lana Pudar ostala bez finala!
Lana Pudar nije se plasirala u finale na 100 metara delfin na EP u Rumuniji.

Neće biti borbe za novu medalju

Za jednu stotinku Lana Pudar ostala bez finala!

E. Ganibegović

Lana Pudar nažalost nije izborila novo finale na Evropskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Rumuniji. Riječ je o disciplini 100 metara delfin/leptir stilom. 

Nažalost, Lana Pudar nije uspjela da izbori finale na 100 metara delfin na Evropskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima.

Ona je upravo završila trku, a plasman u finale izmakao joj je za jednu stotinku. 

Naša najbolja plivačica plivala je trku s vremenom 57,44 što je za stotinku bilo slabije od osmog vremena i tako je ostala bez plasmana. 

Finalna trka na rasporedu je sutra od 17:13 sati po centralnoevropskom vremenu, a 18:13 po lokalnom računanju vremena.

Lana Pudar osvojila bronzanu medalju 

Podsjetimo, Lana Pudar sinoć se okitila bronzanom medaljom u disciplini 200 metara leptir stilom.

Oglasi

Lana je finalnu utrku isplivala u vremenu 2:04.55 i došla do bronzane medalje i postavila novi juniorski evropski rekord.

Još jedan odličan rezultat za našu plivačicu koja lagano brusi formu za narednu godinu gdje je očekuje ono najvažnije, a to su Olimpijske igre u Parizu.

"Puno mi znače medalje, to je velika stvar za mene, ali i moju državu. Prva sam koja je osvojila i evrospku i svjetsku medalju", rekla je Lana i nastavila:

"Moj cilj su Olimpijske igre u Parizu, svi u Bosni i Hercegovini čekamo tu medalju, bilo bi to historijski trenutak. Moj cilj je osvojiti zlatnu olimpijsku medalju."

Top Komentari

Zaccheroni
Nek si pustila Lana i ove druge da osvoje nešto ;)
2 0
crni1000
Najbolja si Lana, uz tebe smo!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi