Lana Pudar će biti jedna od najmlađih učesnica Olimpijskih igara u Tokiju

Talentovana bh. plivačica

Lana Pudar će biti jedna od najmlađih učesnica Olimpijskih igara u Tokiju

E. Škorić

Bh. plivačica Lana Pudar (15) isplivala je olimpijsku normu.

Naša mlada plivačica je plivala u Beogradu na Otvorenom prvenstvu Srbije kvalifikacionu trku na 100 m delfin i isplivala je najbolje vrijeme kvalifikacija u toj disciplini.

Poslijepodne, od 17:00 pliva finalnu trku i tu očekujemo još bolje vrijeme.

Olimpijska "B" norma je 59,66 a ona je isplivala 58,91. Olimpijska "A" norma je 57,92.

Po svemu sudeći, bit će vjerovatno i najmlađa učesnica Olimpijskih igara s obzirom da je rođena 2006. godine.

Top Komentari

GuiliDamou
ABd Lana ce nam jednog dana donijeti i medalju! Pravi primjer normalno odgojenog djeteta, njen tata inace pravoslavac/srbin iz Mostara nikada u svom zivotu nije doveo u pitanje svoj identitet i pripadnost nasoj nam lijepoj BiH, iako realno, nikad nista od nje dobio nije...
13 0
opasni_medo
Lana isplivala i A olimpijsku normu, bravo, bravo, bravo, svaka čast!!!! Prva u BiH koja je isplivala A olimpijsku normu ikad, i to u vremenu koje je konkurentno i za medalje! Pišite ljudi!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi