Larisa Cerić i Miralem Pjanić najuspješniji bh. sportisti u protekloj godini

Prema izboru Sportskog saveza Bosne i Hercegovine

Larisa Cerić i Miralem Pjanić najuspješniji bh. sportisti u protekloj godini

Večeras je u Narodnom pozorištu u Sarajevu odražana 73. manifestacija Sportskog saveza BiH na kojoj su najboljim bh. sportistima dodijeljivane nagrade u nekolko kategorija.

Fudbaler Juventusa i reprezentacije BiH Miralem Pjanić je proglašen sportistom godine u muškoj konkurenciji, dok je Larisa Cerić, naša najbolja džudistkinja, ponijela ovu titulu u ženskoj konkurenciji.

Najboljim bh. fudbalerom je proglašen Edin Džeko, a najboljim košarkašem mladi član zagrebačke Cedevite Džanan Musa.

U konkurenciji muškaraca, nagrade za najuspješnije klubove su dobili KK Igokea i Stonoteniski klub Mostar. Najbolji klubovi u ženskoj konkurenciji su Stonoteniski klub Spin 2012 i KK Play off.

Najuspješnijom selekcijom naše države u prethodnoj godini je proglašena muška košarkaška reprezentacija BiH, dok je selektor džudo reprezentacije naše zemlje dobio nagradu za najboljeg trenera.

Mladi karatista Hamza Čajić je proglašen najuspješnijim juniorom, a džudisktinja Aleskandra Samardžić najupsješnijom juniorkom.

Među Top 10 bh. sportista uvšteni su: Damir Džumhur (tenis), Harun Sadiković (džudo), Amel Tuka (atletika), Sanjin Pehlivanović (bilijar), Bahrudin Mahmić (kik-boks), Edin Puhalo (boks), Irfan Mujić (power lifting), Meris Muhović (karate), Nedžad Husić (taekwondo) i Adem Fetahović (boks).

Streljački invalidski klub Tuzla i SDI SPID Sarajevo (sjedeća odbojka) su nagrađeni priznanjima za najuspješnije klubove kada su u pitanju paraolimpijski sportovi, dok je specijalna nagrada za razvoj i popularizaciju sporta posthumno dodijeljena Erni Sinanović i Mehmedu Sokoloviću.

Priznanja Ambasador sporta su dodijeljena Sabahudinu Delaliću (sjedeća odbojka) i Raziji Mujanović (košarka), dok je bh. rukometaš Mirsad Terzić primio priznanje "Mirza Delibašić".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi