Listo: Za skokove se pripremam tokom cijele godine

Trijumfovao po sedmi put

Listo: Za skokove se pripremam tokom cijele godine

Lorens Listo po sedmi put trijumfovao je na mostarskim Skokovima sa Starog mosta u konkurenciji skokova na glavu.

Hrabri Mostarac ističe da njegov uspjeh ne dolazi sam po sebi već da je posljedica rada i treninga.

"Ja se pripremam tokom cijele godine. Radim dva treninga dnevno - jedan na otvorenom, a drugi u teretani. Sa skokovima krenem negdje oko 1.maja," kaže Listo te dodaje da pozitivna trema uvijek postoji:

"Ispod mosta je uvijek minimalno 1000 ljudi, a od toga ih sigurno polovicu poznajem. Naravno da zbog toga mora postojati trema. Ali ona pozitivna. Kada god ona postoji moj skok bude dobar. Poseban je osjećaj čuti aplauz uoči skoka."

Listo je sretan što je sve više mladih i kvalitetnih skakača. Budućnost Skokova je sigurno svijetla.

"Mladi su sve bolja konkurencija. Uz pravi trening sigurno mogu napredovati i početi osvajati priznanja," dodao je Listo.

Pobjednik u konkurenciji skokova na noge Kenan Juklo bio je sretan po završetku današnje manifestacije, izjavivši:

"Sretan sam i ponosan. Nisam se mnogo pripremao, najviše sam formu održavao skačući za turiste."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.