Uznemirujuće: Biciklist vozio prekriven krvlju i poderane kože na leđima

Nije odustajao

Uznemirujuće: Biciklist vozio prekriven krvlju i poderane kože na leđima

E. Škorić

Australski biciklist Luke Plapp zadobio je ozbiljne povrede na tijelu, ali to ga nije spriječilo da nastavi utrku.

Nakon teške nesreće na Tour Down Underu, koja se dogodila na 10 kilometara do treće etape, Lukeova leđa su bila prekrivena i bilo je vidljivo da je zgulio kožu na jednom dijelu.

Ipak, 23-godišnjak nije odustajao. Australac se vratio na svoj bicikl i stigao do cilja unatoč sudaru koji mu je pocijepao opremu. Na njegovom poderanom dresu vidjele su se jezive, krvave ogrebotine koje su se protezale od ramena do kuka.

Nakon etape, njegov tim Jayco-Alula rekao je: "Nije idealan dan s vrlo nesretnim brzim sudarom za australskog prvaka Plappa u posljednjih 10 km. Uspio je završiti etapu, ali s puno izgubljene kože, ali biciklisti su jaki".

Unatoč gadnim povredama, Plapp nije morao u bolnicu, iako će ga njegov tim pozorno pratiti uoči četvrte etape. Jayco-Alulu je kasnije izdao opširnije novosti o Plappovom stanju.

Oglasi

"Plappa je vidio medicinski tim na licu mjesta na ciljnoj crti. Mnogo površinskih rana, natečen lakat i zglob. Neće putovati u bolnicu. Pratit ćemo ga preko noći i napraviti procjenu sutra prije utrke".

Podsjećamo da su fotografije uznemirujuće...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi