Bivša ga je dovela do prosjačkog štapa: "Trošio sam pretjerano, stid me reći gdje sada živim"

Živio luksuzno i raskošno

Bivša ga je dovela do prosjačkog štapa: "Trošio sam pretjerano, stid me reći gdje sada živim"

Admin Čaušević

Neodgovoran i nekontrolisan način trošenja novca skupo su koštali uspješnog igrača snookera.

Raskošan i luksuzan život doveli su Marka Allena, jednog od najboljih igrača snookera, do bankrota jer kako je sam rekao nije imao izbora nego da proglasi bankrot.

Tokom karijere zaradio je 3.5 miliona eura, međutim prohtjevi njegove bivše supruge Kyle McGuigan su ga na neki način doveli do prosjčakog štapa jer se danas stidi reći gdje živi.

"Da, lako je pročitati da sam zaradio 3.5 milion, ali trošio sam novac onoliko brzo koliko mi je on i pristizao", rekao je sportista iz Sjeverne Irske te nastavio:

"Nisam ništa ostavljao sa strane za crne dane. U lošijim sezonama sam trošio kao da su iza mene one dobre. Nisam izdvajao dovoljno za porez, za sve pravne stvari oko razvoda, odvjetnike... Ma sve se skupilo. Da se mogu vratiti u prošlost? Bio bih pametniji s novcem".

Mark Allen (snooker player) - Wikipedia

Oglasi

"Živim u iznajmljenom smještaju, a malo me sram to reći kao 10. igrač svijeta. Ako bi vidio automobil od 50.000 funti, ja bih kupio ono od 80.000. Ako bi bila kuća dostupna za 1.500 funti mjesečno, ja bih iznajmio onu od 2.500 funti."

Na British openu prošlog mjeseca Allen je došao do finala gdje je izubio Ryana Daya. Taj turnir vidi kao prekretnicu u njegovom životu.

Trenutno je u vezi sa djevojkom Aideen, a u prošosti je imao mnogo ljubavnih problema koji su ga doveli u stanje depresije. Čak se bio i značajno udebljao te je prestao voditi računa o svom životu.

Prvo je raskinuo sa Reanne Evans s kojom ima kćerku, zatim je upoznao Kylu McGuigan s kojom je također dobio još jednu kćerkicu. Razveli su se u maju 2020. godine što gaj e koštalo mnogo novca.

Kada je pandemija koronavirusa bila na vrhuncu radio je kao dostavljač, a u proteklih pet mjesec igrač pod nadimkom Pištolj uspio je da smrša čak za 30 kilograma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi