Martin: Tour će postati brutalan
Foto: EPA

Dan Martin nakon osme etape

Martin: Tour će postati brutalan

S. Bošković

Dan Martin vjeruje da će ovogodišnji Tour de France postajati sve agresivniji kako etape budu odmicale. 

Vozač tima Quick - Step Floors se nakon osam etapa nalazi na četvrtom mjestu generalnog plasmana s 25 sekundi zaostatka za vodećim Chrisom Froomom. 

"Mislim da Froome treba još vremena da uđe u optimalnu formu. On će do zadnje etape napasti jer ne želi da uđe u završnicu s samo 20 sekundi prednosti", rekao je Martin, te dodao: 

"Mislim da će utrke postajati sve agresivnije. Osma etapa nije bila podložna nekim velikim napadima, ali na devetoj će agresivnija vožnja biti moguća. Već od narednog vikenda će Tour postati brutalan, a ja se nadam da neće biti kiše jer ima mnogo opasnih dionica spustova", zaključio je talijanski biciklista. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi