McGregor prebio članove kartela i nestao iz zemlje

MMA borac u velikim problemima

McGregor prebio članove kartela i nestao iz zemlje

M. Šljivak

Irski borac Conor McGregor našao se u velikim problemima.

Najpopularniji MMA borac je proteklog vikenda u jednom dublinskom pubu pretukao trojicu članova kartela Kinahan, najopasnije kriminalne grupe u Irskoj.

Iako službenih prijava policiji nije bilo, mnogi svjedoci tvrde da je incident izazvao McGregor. Prvo je napao jednog 50-godišnjaka, bliskog saradnika kartela, a zatim još dvojicu mlađih ljudi.

Nakon što je saznao sa kime ima posla, irski borac je pobjegao iz zemlje. Niko ne zna gdje se on nalazi, a na društvenim mrežama se pojavio samo video u kojem mu je lice potpuno skriveno, ali tačna lokacija nije poznata.
Navodno, kartel sada traži od McGregora čak 900.000 eura kako bi ga ostavio na miru i kako bi mu oprostio napad na najbližeg saradnika.

Kinahan kartel je najveći irski kartel kojeg vodi 60-godišnji Christy Kinahan, osuđeni diler koji je za sada van dometa državnih organa, a njegovo bogatstvo se procjenjuje na milijardu dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi