Medalje po glavi stanovnika: San Marino najbolji u Tokiju, Hrvatska i Slovenija u TOP 10
FOTO: EPA

Zanimljiva tabela Olimpijskih igara

Medalje po glavi stanovnika: San Marino najbolji u Tokiju, Hrvatska i Slovenija u TOP 10

Haris Zilić

Okončane su Olimpijske igre u Tokiju.

Nakon spuštene zavjese počinju se sumirati ostvareni rezultati, a ono što najviše zanima zaljubljenike u sport je tabela medalja.

Najuspješnija nacija Igara u Tokiju je SAD. Sportisti i sportistkinje i SAD-a, osvojili su ukupno 113 medalja, od čega je 39 zlatnih. Na drugo mjestu je Kina sa 88 medalja, a Kinezi su osvojili i 38 zlatnih. Sjajne igre imao je domaćin Japan koji na kraju ima bilasnih od 27 zlatnih i ukupno 58 medalja.

Pored redovne tabele medalja, objavljena je još jedna tabela, a to je broj osvojenih medalja po glavi stanovnka.

Tu je na prvom mjestu ubjedljivo San Marino. Ova mala evropska država osvojila je tri medalje, a ima malo više od 33.000 stanovnika, tačnije 33.931.

Na drugom mjestu pomenute tabele su Bermuda sa jednom medaljo, na 63.918 stanovnika, treća je Grenada sa jednom medaljom na 112.523 stanovnika.

Hrvatska je na ovoj listi osma, a u Evropi ukupno druga. Hrvastka je osvojila osam medalja na 4.105.267 stanovnika.

Slovenija je na devetom mjestu, Kosovo an 17. mjestu, Srbija na 28.

Top Komentari

Rajvosa2019
Treba biti strpljiv i cekati da se uvedu neki novi sportovi/ discipline , nesto u stilu spavanje , laprdanje ,masturbiranje , kamena s‘ramena , meditiranje - gledanje u jednu tacku , lezanje , kafendisanje itd . - e tada cemo i mi maznuti koju medalju . Doduse Ramo na pijaci prodaje srebrne za cenera a zlatne za cvaju , pa ko voli nek izvoli
10 1
nekodaleko
Eto i kaze budi zadovoljan s nasima neulaze se bla bla ljudi iz nocne smjene medalje osvajaju ccc
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi