Meili Carpenter pripala čast da prva skoči sa Starog mosta

Prva serija skokova

Meili Carpenter pripala čast da prva skoči sa Starog mosta

Endin Čaušević

Takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2023 u Mostaru počelo je danas izvođenjem prve serije skokova, a ove godine čast da se prva vine sa Starog mosta imala je Amerikanka Meili Carpenter.

Današnja prva serija takmičarskih skokova označava početak trodnevnog spektakla u Mostaru, na petoj stanici ove sezone prvenstva.

Takmičari danas skaču direktno sa kamenog luka mosta, odajući na taj način počast tradiciji skokova koja u gradu na Neretvi traje duže od četiri i po stoljeća.

Opis nije dostupan.

Čast da izvede prvi skok sa na Starog mosta ove godine i tako otvori takmičenje najboljih svjetskih skakača i skakačica pripala je Amerikanki Meili Carpenter, koa je za svoj salto unazad sakupila 58,5 bodova.

Opis nije dostupan.

Redoslijed nastupa skakača odlučila je zabavna igra klikerima koju su takmičari sinoć odigrali tokom večere dobrodošlice. Zahvaljujući njenoj vještini i preciznosti, odluka je pala na američku skakačicu, ali je informacija o tome do sada ostala tajna.

Takmičenje se nastavlja u petak 8. septembra drugom serijom skokova, koja će biti izvedena sa platformi visine 21 (žene) odnosno 27 metara (muškarci).

Veliko finale na rasporedu je u subotu 9. septembra, s početkom u 14 sati. Direktan prenos finala moći će se gledati na Red Bull TV i Hayat TV, te putem Facebook i YouTube stranica prvenstva. Prenos počinje u 15:30.

Top Komentari

plemic
kakvi su ovo skskaći, nitko ne zna "lastu".
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi