Fenomenalan rezultat mlade bh. stonoteniserke u Švedskoj

Mia Hadžović osvojila turnir

Fenomenalan rezultat mlade bh. stonoteniserke u Švedskoj

A. Beganović

Najveća nada bosanskohercegovačkog stonog tenisa Mia Hadžović u Švedskoj, odnosno Helsingborgu, je osvojila 1. mjesto na prestižnom  turniru.

Članica STK Bosna, Mia Hadžović, nastavila je sa sjajim partijama, a u sedmici iza nas briljirala je na prestižnom takmičenjhu WTT Youth Contender Helsignborg.

Naime, Nakon pet dana takmičenja i boravka u švedskom Helsingborgu, članica stonoteniskog kluba Bosna, Mia Hadžović, osvojila je 1. mjesto u kategoriji U-11 na prestižnom takmičenju WTT Youth Contender Helsingborg, a u odlučujućem meču pobijedila je igračicu iz Kazahstana, Shodiyonu Kamilzhanovu rezultatom 3:1 (7:11, 11:6, 11:3, 14:12), te donijela trofej u Bosnu i Hercegovinu. Mia je putovala u pratnji roditelja, a uz nju je bio i njen trener Amar Korjenić.

To je ujedno i njen najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, a ujedno i jedan od najvećih uspjeha ikad ostvarenih u bosanskohercegovačkom stonom tenisu.

Cijela ekipa je nakon velikog uspjeha u Švedskoj otputovala u Zagreb, gdje će narednih sedam dana nastupati na prvenstvu Evrope u kategoriji do 13 godina.

Dodajmo i da je mlada bosanskohercegovačka stonoteniserka prije turnira u Švedskoj bila 10. igračica u Evropi u svojoj kategoriji (20. na svijetu), a nakon pomenutog uspjeha sasvim sigurno će napredovati na rang listi.

Top Komentari

stranputica
Znači, Mia je u grupi U11 odigrala dva meča, prvi protiv djevojčice iz Kazahstana Mirkodireve i podijedila 3:0. Onda ide što je vrli novinar napisao, da je u odlučujućem susretu isto tako pobijedila predstavnicu KAZ Kamilžanovu 3:1. Naime, Mia je igrala i u grupi U13 gdje je izgubila protiv Predstavnice SWE i protiv predstavnice KAZ. Inače je ove sedmice (W24) Mia na 26. mjestu prema ITTF ljestvici sa osvojenih 16 bodova. Ne znam, da li je i ovaj turnir uzet u obzir. Znači dragi moji malo čovjek prošeta po internetu i imaš sve podatke...Pozdrav!
0 0
Mowzilla
Aferim ⚜️
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi