Sarajevski stonotonoteniski klub Bosna prvi put nakon 15 godina ima reprezentativku!

Mia Hadžović je velika nada

Sarajevski stonotonoteniski klub Bosna prvi put nakon 15 godina ima reprezentativku!

A. Beganović

Stonoteniski klub Bosna, član USD Bosna, prvi put u dugo vremena ima svoju reprezentativku.

Naime, desetogodišnja Mia Hadžović je dobila poziv za U11 reprezentaciju Bosne i Hercegovinu za predstojeći WTT Contender koji će se održati u Budimpešti, Mađarska.

Mia Hadžović, mlada nada stonog tenisa Bosne i Hercegovine, u prethodne dvije godine, koliko nastupa na državnim turnirima, ostvarila je zapažene rezultate. Ove godine, ona je apsolutni lider svoje kategorije (najmlađih kadetkinja), a tome svjedoči pozicija na rang listi i do sada odigrani turniri.

Pored kategorije najmlađih kadetkinja, Mia bilježi i istaknute nastupe u kategoriji mlađih kadetkinja (kategorija starija 3 godine) gdje je jedina 2012. godišta u prvih deset takmičarki. Stoga i ne čudi da je prepoznata kao reprezentativni talent.

Iz kluba tvrde kako je ovo sjajan početak karijere za mladu Miu i ističu kako je ona prva od brojnih talenata koje će novo vodstvo Kluba, uz veliki trud mladih stonotenisera, dovesti do statusa reprezentativca.

Vrijedi dodati da STK Bosna uskoro pokreće školu stonog tenisa u dvorani Goran Čengić za mlađe od 10 godina.

Top Komentari

King_Kenny
...hahahahaha,samo joj glava viri iznad stola :D
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi