Miami potpisao Stantona na 13 godina za 325 miliona

Novi rekord u svijetu sporta

Miami potpisao Stantona na 13 godina za 325 miliona

Amerikanci barem kada je u pitanju njihov sport nemaju previše problema sa novcem. To potvrđuje i informacija koja stiže iz Miamia. Right fielder Marlinsa Giancarlo Stanton potpisao je najbogatiji ugovor u istoriji sporta produživši ugovor sa svojim dosadašnjim klubom na 13 godina za nevjerovatnih 325 miliona dolara.

Da stvar bude zanimljivija, Stanton je igrač Miamia od 2010.godine i sa njim ekipa niti jednom u posljednjih pet sezona računajući posljednju nije izborila nastup u playoffu. Posljednju sezonu su
zaključili sa omjerom pobjeda i poraza 77-85. Ovim ugovorom Stanton, je prestigao Miguela Cabreru koji je u martu potpisao 10-godišnji ugovor s Detroit Tigersima vrijedan 292 miliona dolara. Stanton je ove godine predvodio Nacionalnu ligu sa 37 "home runova", dva puta je u karijeri bio učesnik All Star utakmice.

"Ovo je poseban dan. Sretan sam što je Giancarlo odlučio posvetiti svoju karijeru nama. Osim što je odličan igrač, on je i sjajna osoba. Također, oduševljen sam i zbog čitavog našeg sporta", rekao je vlasnik Marlinsa Jeffrey Loria.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.