Optuženi ratni zločinac brutalno nasrnuo na vlastitog igrača, a u Srbiji o tome šute

Nevjerovatne scene

Optuženi ratni zločinac brutalno nasrnuo na vlastitog igrača, a u Srbiji o tome šute

Midhat Šljivak
Teme:

Haški optuženik Milivoje Batinica divljački je nasrnuo na vlastitog igrača na futsal utakmici između SAS Zrenjanina i FON-a iz Banjice.

Milivoje Batinica, čovjek koji je optužen za ratni zločin u Bosni i Hercegovinu i učestvovanje u ubistvu 1.313 Bošnjaka u Kravici, mirno živi u Srbiji.

Trener je futsal ekipe SAS Zrenjanin gdje je prije nekoliko dana još jednom pokazao svoju divljačku stranu napadajući vlastitog igrača usred utakmice.

Nezadovoljan nečim što se dešavalo na terenu, Batinica je odlučio da nasrne na momka koji nosi dres njegove ekipe. Uhvatio ga je za dres i zatim mu je zadao nekoliko udaraca.

Ratobornog Batinicu smirivao je ostatak ekipe. Međutim, jedva su uspjeli smiriti ovog istinskog divljaka koji je još jednom pokazao o kakvom čovjeku se radi.

Potez Batinice izviždali su malobrojni navijači na tribinama, ali teško da će se išta desiti u ovom slučaju jer je ovaj čovjek politički podobna osoba.

On je jedan od osnivača Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u Zrenjaninu i nije nikakvo čudo što je u većinu srpskih medija ovaj incident prošao nezapaženo.

Batinica je već sedam godina u sudskom postupku za zločine nad zarobljenicima iz Srebrenice u logoru Kravica gdje je mučki ubijeno 1.313 Bošnjaka.

Presuda još uvijek nije donesena, a Batinica je pred sudom tvrdio da on nema nikakve veze sa zločinima.

Oglasi