Misftis bolji od TSM-a, G2 poražen od RNG-a, Fnatic očajan
Foto: riotgames/flickr

Worlds 2017. , dan 4.

Misftis bolji od TSM-a, G2 poražen od RNG-a, Fnatic očajan

S. Bošković

Završen je četvrti dan Svjetskog League of Legends prvenstva. 

Prvi su na pozornicu izašli igrači ekipe Team WE i Flash Wolvesa, a domaći tim je upisao drugu pobjedu na prvenstvu, dok je tim iz Vijetnama ubilježio treći poraz iz isto toliko mečeva. 

Nakon toga, u jednom sjajnom meču Misftis Gaming je uspio da porazi TSM nakon 45 minuta igre, a sjajno su odigrali Tristan "PowerOfEvil" Schrage na LeBlanc, te ADC Misftis Gaminga Steven "Hans Sama" Liv s Xayah. 

Treći meč dana bio je meč grupe B između GIGABYTE Marinesa i Immortalsa. Od samo početka je dominirao tim iz NA LCS, te došao do druge pobjede na Svjetskom prvenstvu. 

Nakon toga, Longzhu Gaming je potpuno razbio Fnatic u jednoj savršenoj partiji ekipe iz Južne Koreje. U ovom meču viđeno je samo pet ubojstava, a Fnatic nije uspio da uzme niti jedan objektiv u čitavoj partiji koja je završena nakon samo 20 minuta igre. 

U meču grupe C između 1907 Fenerbahčea i Samsung Galaxyja viđena je prava drama. Korejska ekipa sjajno je počela partiju i činilo se da će sve biti gotovo nakon 20 i nešto minuta igre, ali prvak Turske uspijeva da se vrati u igru, te da u jednom trenutku čak ima i i šest hiljada golda prednosti. Ali, Korejci ne bi bilo Korejci da se ne znaju vratiti iz mečeva gdje su u velikom zaostatku. Nakon velike timske borbe, koju je Fener izgubio, igrači SSG-a samo su se sjurili prema protivničkom Nexusu i upisali drugu pobjedu. 

Posljednji meč dana bio je između ekipe Royal Never Give Up i G2 eSporta. Kao pobjednik u još jednom odličnom meču izašla je kineska ekipa, a pred G2 ima još tri kola da izbori prolazak u play-off. 

U grupi A je vodeći SKT T1 s tri pobjede u tri meča, dok Cloud9 ima dvije pobjede i poraz. AHQ je treći s 1-2 omjerom, dok je posljednji EDward Gaming bez pobjede. 

U grupi B prvi je Longzhu Gaming s 3-0 omjerom, Immortalsi imaju dvije pobjede i poraz, a na trećem mjestu su GIGABYTE Marinesi s 1-2 omjerom nakon tri meča. Posljednji je Fnatic s tri poraza. 

Grupu C predvodi Royal Never Give Up s tri pobjede iz tri meča, SSG ima pobjedu manje, dok G2 ima jednu pobjedu i dva poraza. Fenerbahče je posljednji s tri poraza. 

U grupi D je najzanimljivija situacija s obzirom na to da TSM, Team WE i Misftis imaju po dvije pobjede i poraz, dok su posljednji Flash Wolvesi s tri poraza iz tri meča. 

Grupna faza nastavlja se 12. oktobra, a završava 15. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi