Morozov završio prvenstvo sa sedam zlatnih medalja

Sa štafetom oborio još jedan svjetski rekord

Morozov završio prvenstvo sa sedam zlatnih medalja

Posljednjeg dana EP u malim bazenima kojem je bio domaćin danski Herning, program je bio više nego bogat. Vladimir Morozov je prvenstvo zaključio kao ubjedljivo najbolji takmičar sa čak sedam osvojenih zlatnih medalja.

Posljednjeg dana je doplivao do još dvije. Prvo je na 100 mješovito pobjedio zemljaka Seregya Fesikova i Italijana Stefana Pizzamiglija. Za zlato je Morozov plivao 51.20. Drugu zlatnu medalju Morozov je osigurao kroz utrku štafeta  4x50 metara slobodno. Plivao je zajedno sa Fesikovim, Lagunovim i Konovalovim. Pobjednička štafeta je postavila svjetski rekord 1:23.36, ispred štafeta Italije i Belgije.

Muški dio programa posljednjeg dana prvenstva otvoren je utrkom na 200 metara prsno. Mađar Daniel Gyurta tu je dionicu isplivao za 2:00.72, Britan Michael Jamieson nije mogao bolje od 2:01.43, Marco Koch je dohvatio  treće mjesto sa 2:01.62.

Još jedan Rus je posljednjeg dana dohvatio zlatnu medalju. Daniil Izotov na 200 slobodno sa 1:41.70. Nikita Lobintsev je kasnio 63 stotinke, Mađar Kozma sekundi i 64 stotinke. Na 100 metara leđno Jeremy Stravius je osvojio zlato s 49.74. Vitaly Melinkov je srebrni (50.05), Francuz Lacourt brončani (50.44)

Da jedno zlato u muškoj konkurenciji završi u Ukrajini pobrinuo se Andriy Govorov na 50 metara leptir s vremenom 22.36, svjetski i europski rekorder Nijemac Steffen Deibler kasnio je pet, a Bjelorus Yauhen Tsurkin devet stotinki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.