Red Bull uživo na SportSport.ba: Red Bull Cliff Diving Mostar
FOTO: Red Bull

Spektakl počinje

Red Bull uživo na SportSport.ba: Red Bull Cliff Diving Mostar

Haris Zilić

Bosna i Hercegovina je danas centar svijeta kada su u pitanju ekstremni sportovi. Održava se Red Bull Cliff Diving, a domaćin je Stari most u Mostaru.

Stigao je trenutak koji se u gradu na Neretvi s nestrpljenjem iščekivao. Najbolji svjetski skakači i skakačice još jednom će demonstrirati svoju nevjerovatnu smionost, talenat i vještinu, izvodeći skokove od kojih zastaje dah s visine od 21 (žene) odnosno 27 metara (muškarci).

Sve je u Mostaru proteklih dana bilo u znaku skokova, i očekuje se da danas hiljade gledalaca preplave prostor ispod i oko Starog mosta, kako bi na djelu vidjeli svjetsku cliff diving elitu na petom takmičenju ove sezone Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva.

U četvrtak i petak su održane prve dvije serije skokova, nakon kojih vodeće pozicije zauzimaju Kanađanka Molly Carlson i Rumun Catalin Preda.

U kategoriji žena, druga je trenutno Australka Rhiannan Iffland, a treća Njemica Iris Schmidbauer. Kod muškaraca, drugo mjesto drži Ukrajinac Oleksiy Prygorov, dok je treći Britanac Aidan Heslop.

Danas su na rasporedu dvije serije skokova po slobodnom izboru, bez ograničenja koeficijenta težine. Riječ je o tehnički najsloženijim i najatraktivnijim skokovima, koji nose veliki broj bodova, te se trenutni poredak lako može promijeniti, naročito imajući na umu malu bodovnu razliku između takmičara.

Za one koji nisu u prilici da spektakl na Starom mostu gledaju uživo, direktan prenos osiguran je na portalu SportSport.ba, Red Bull TV i Hayat TV, te putem Facebook i YouTube stranica prvenstva. Prenos počinje u 15:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.