Mostar SG se plasirao u glavnu rundu UEFA futsal Lige prvaka

Veliki uspjeh bh. prvaka

Mostar SG se plasirao u glavnu rundu UEFA futsal Lige prvaka

S. Mlaćo

Futsal klub Mostar SG Staklorad pobjedom nad danskim Gentofteom (3:1) ostvarenom večeras u posljednjem kolu Preliminarne faze UEFA futsal Lige prvaka plasirao se u Glavnu rundu, koju će ovog puta igrati na Kipru. Mostarci su isti uspjeh ostvarili i prošle godine kada su bili suvereni, pa zaigrali u Rumuniji, gdje su kasnije zaustavljeni. 

"Ove godine smo imali znatno teži zadatak u Preliminarnoj fazi. Izvukli smo mnogo teže protivnike nego prošle godine. Ipak smo pobijedili sve mečeve i prošli dalje. Gentofte je odličan tim, imaju kvalitetne individualce i zaista nije bilo lako. Ovo je veliki uspjeh. Maksimalno ozbiljno smo pristupili utakmici i to se isplatilo. Nadamo se da povreda Mirka Hrkača nije teže prirode i da će se on uskoro staviti na raspolaganje. Imali smo sjajnu podršku s tribina posebno u momentima kada se lomila utakmica, a to nam je mnogo pomoglo u ostvarenju cilja. Hvala svim navijačima", rekao je predsjednik Mostaraca Amel Bajgorić.

Organizacija je i ovog puta bila besprijekorna.

"Uključen je bio veliki broj instutucija i pojedinaca. Osvjetlali smo obraz naše zemlje i našeg Nogometnog saveza. Ocjene za organizaciju tek trebaju doći, a mi smo uvjereni da će biti najbolje kao i prošle godine", dodao je Bajgorić.

Cilj Mostaraca je jasan i u Glavnoj rundi.

"Uz malo sreće možemo proći u treći krug, a to bi bio histrorijski uspjeh za bh. futsal. S naše strane ćemo učiniti sve da uspijemo", kaže Bajgorić.

GENTOFTE FUTSAL – MOSTAR SG STAKLORAD 1:3

Dvorana USRC Midhad Hujdur – Hujka u Mostaru. Gledalaca: 500. Sudija: Viktor Bugenko (Moldavija). Asistenti: Ramil Namazov (Azerbejdžan) i Michael Christofides (Kipar).

Strijelci: 1:0 Veis, 1:1 Kahvedžić, 1:2 Rakić, 1:3 Vesić.

Gentofte: Haagh, El-Ouaz, Larsen, Veis, Falck, Anderson, Christiansen, Agger, O. M. Hansen, Jorgensen, Shkolnik, V. Hansen, Mojab, Fogt. Trener: Bo Holden.
Mostar SG Staklorad: Galić, Rakić, De Souza, Aladžić, Vesić, Blagojević, Džemić, Macić, Pavlović, Hrkač, Kahvedžić, Vitor Hugo, Gosto, Šikalo. Trener: Mirsad Fazlinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi