Muftić: Doktor koji liječi djecu je rekao 'Je*em ti Želju"; Mulahmetović: Sport je izgubio
MNK Željezničar i MNK DiaBiH su igrali sarajevski derbi u okviru Prve lige Federacije BiH u futsalu, ali nakon meča se najviše priča o nemilim događajima.

Predstavnici MNK Željezničar i MNK DiaBiH za SportSport.ba

Muftić: Doktor koji liječi djecu je rekao 'Je*em ti Želju"; Mulahmetović: Sport je izgubio

Vrlo burno bilo je danas u sarajevskom derbiju između MNK Željezničar i MNK DiaBiH koji je igran u okviru Prve lige Federacije. 

Susret je prekinut u 37. minuti zbog opšte tuče na terenu pri rezultatu 2:0 za Željezničar. Nakon polusatne pauze meč je nastavlje i završen je rezultatom 3:0 za domaću ekipu.

Nakon pomenutih dešavanja kontaktirali smo predstavnike oba kluba koji su iznijeli svoja viđenja cijele situacije.

Prvi čovjek MNK Željezničar Ahmed Muftić rekao je da je bila u pitanju jedna od najboljih utakmica futsala u historiji, dok nije došlo do nemilih scena.

"Pa, da vam kažem jednu bitnu stvar. Ta utakmica je za nas bila od velikog značaja. Nema šta nam nisu radili. Za koga su igrali ne znam, niti me zanima. Bilo je tenzija, a radilo se o jednoj od najbolji utakmica futsala u historiji, otvoreno se igralo s obje strane. Šarić dobio crveni karton jer je u tom treutku igrao rukom van šest metara. Izašao je u gledalište. Prije tuče desilo se to da je njihov igrač dobio crveni karton jer je namjerno udario našeg igrača. Šarić, koji je bio odstranjen, uletio je na Džafu i na naše igrače u ćošku. Uletjelo je onda još nekoliko momaka. Onda se Šarić zaletio i udario šakom našeg igrača. Kasnije se utakmica i nastavila i mi smo pobijedili", priča nam Muftić koji dodaje.

"Dokazali smo da smo bolja ekipa. Nama nije do nemilih scena, mi smo jedan miran klub. Nismo mogli znati da će njihov golman uletjeti. Srećom, nije bilo težih incidetana. Mi smo sada prvi, zadovoljni smo, idemo sada na derbi u Cazin. Idem u borbu za Premijer ligu gdje nam je i mjesto. Nas su, hajmo reći i istjerali iz Premijer lige, na neke načine koje mi nismo ni znali. Ipak, mi idemo dalje. Imamo dobru i mladu ekipu. Doktor Mujić iz njihove ekipe koji djecu liječi na Koševu je rekao 'Je*em ti Želju'. Tu su počele provokacije, a to je bilo na poluvremenu", objasnio je Muftić.

S druge strane, trener DiaBiH Nijaz Mulahmetović kaže da je sama organizacija utakmice bila vrlo loša, da nije bilo kamera, redara...

"Utakmica kao i svaka prvenstvena, nama su trebali bodovi, kao i njima. Sama organizacija nije bila dostojna prvenstvene utakmice, ali delegat je dozvolio da se meč odigra. Prilikom jedne provokacije njihovog igrača naši igrači su reagovali, uletjela je i publika. Možda smo se tu malo i nesportski ponijeli. Bilo je svega. Na momenat je utakmica prekinuta, pa je odlučeno da se nastavi. To ne može biti tako po propozicijama", rekao je on.

Mulahmetović dodaje da mu je krivo što se sve tako odigralo:

"Na kraju je sport izgubio. Kajem se zbog toga kao neko ko je godinama u sportu. Vraćamo se unazad sto godina zbog ovakvih stvari. Treba poštovati propozicije, tako je to. Najviše je izgubio sport i futsal u Sarajevu. Sve je bilo u redu u prvom meču. Bit će tako i naredni put kad se sretnemo. Džafo je sve isprovocirao, a mi smo nasjeli. Mi ćemo do kraja odigrati konkretno, ali bit će teško zbog kartona sastaviti tim. Želji želim sve najbolje i da se vrati u Premijer ligu. Volim sarajevski sport, pa ako već mi ne možemo u Premijer ligu, neka je igra Željo, meni će biti drago".

Top Komentari

Dino69
Violina je majstor i legenda prvoklasna a voli i pice platit?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi