Ne isključuje se mogućnost da Olimpijske igre budu otkazane

Yoshiro Mori iskazao sumnju

Ne isključuje se mogućnost da Olimpijske igre budu otkazane

A. Čaušević

Ako se ne održe 2021. godine Olimpijskih igara u Tokiju neće nikako ni biti, poručio je predsjednik Organizacijskog odbora, Yoshiro Mori. 

Mori je u razgovoru za japanski list Nikkan Sports poručio ako se Igre ne održe u planiranom terminu biti potpuno otkazane kazavši da ne postoji šansa za neki novi termin.

"Ne. U tom slučaju igre će biti otkazane. Odogodom Igara za sljedeće ljeto smo dobili bitku, a ona će dobiti na važnosti samo ako ih i održimo. Moramo vjerovati u to, inače sav naš naporan rad neće biti nagrađen", izjavio je Mori.

Nakon toga uslijedio je komentar i potparola Igara u Tokiju Mase Takayje koji se ogradio od riječi predsjednika Organizacijskog odbora.

"Novi datum za Tokio 2020. je postavljen i naša misija je da vam isporučimo Igre sljedeće godine. Morijeva izjava je njegovo lično mišljenje", kazao je Takaya.

Prema sadašnjem planu Olimpijske igre bi trebale početi 23. jula i trajale bi dvije sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi