Nedim Nišić najbolji sportista Tuzle

Proglašenje najboljih u Tuzli

Nedim Nišić najbolji sportista Tuzle

Adnan Beganović

Sportski savez općine Tuzla na svečanosti održanoj kasno sinoć proglasio je plivača Zmaj Alpamma, Nedima Nišića, za najboljeg sportistu ovog grada u 2008. godini. 

Nedimu Nišiću pripala je velika plaketa i novčana nagrada u iznosu od 2.000 maraka. U istoriji tuzlanskog sporta Nišić je prvi plivač koji je izborio nastup na olimpijskim igrama. Iako se u Pekingu nije proslavio, stručni žiri je ocjenio da je njegovo ispunjenje norme za OI dovoljan doseg da se on proglasi najboljim u Tuzli.

Pored Nišića proglašeno je i 10 najboljih seniora, a priznanja su dobili: Merima Softić, Lejla Ferhatbegović, Mirsada Suljkanović (karate), Ana Đurić (rukomet), Ensar Hajder (plivanje), Samir Kovačević (biciklizam), Igor Emkić, Samir Mujkanović (kick boks), Adnan Malikić, Jasmin Delić (atletika).

U konkurenciji do 16 godina nagrađeni su: Ema Burgić (tenis), Senad Karić (boks), Armin Mujkanović (karting), Hidajet Subašić (biciklizam), Maja Kolanović (karate).

Za najuspješnije trenere proglašeni su: Muradif Salkić (boks), Sead Sinanović (jedriličarstvo), Nihad Bukvić (kuglanje-invalidi), dok je posebno priznanje dodjeljeno bivšem boksačkom šampionu, a sada treneru boksača i kick boksača Ismetu Kavgiću.

Za dugogodišnji angažman i veliki doprinos tuzlanskom sportu nagrade su dobili: Drago Tomić-posthumno, Salih Šabović, Nedim Muharemagić, Dušan Pavlović i Kerim Bekrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.