Pao i svjetski prvak: Nedžad Husić u finalu Evropskih igara

Večeras se bori za zlato

Pao i svjetski prvak: Nedžad Husić u finalu Evropskih igara

Edmir Škorić

Najbolji bh. taekwondoista Nedžad Husić izborio je finale u kategoriji do 74 kilograma na Evropskim igrama koje se održavaju u Krakow Malopolski.

U polufinalu je naš taekwondoista deklasirao Hrvata Marka Golubića, čime je osigurao prvu i historijsku medalju za BiH na Evropskim igrama.

On je prethodno slavio protiv Bugarina Kaloyana Bineva sa 2:0, a istim je rezultatom u četvrtfinalu pobijedio Belgijca Badra Achaba.

"Pobjeda protiv aktuelnog svjetskog prvaka, plasman u finale i prva historijska medalja za Bosnu i Hercegovinu na Evropskim igrama. Nevjerovatan meč Nedžada Husića koji je u obje runde osvojio dvocifren broj bodova i time deklasirao aktuelnog svjetskog prvaka Marka Golubića iz Hrvatske. Husić je do finala stigao bez izgubljene runde, a u finalu će raditi protiv predstavnika Gruzije", poručili su iz Taekwondo saveza BiH iz kojeg su veoma ponosni na svog predstavnika.

Protivnik u borbi za zlatnu medalju bit će mu Zurab Kintsurashvilija iz Gruzije, a ovaj meč je na rasporedu večeras od 20:12 sati.

Očekujemo još jedno dobro izdanje i zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu.

Top Komentari

Mowzilla
Aferim ⚜️
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi