Husić nakon historijskog rezultata u Tokiju: "Osjećam više tugu nego sreću"

Bio na korak od osvajanja medalje

Husić nakon historijskog rezultata u Tokiju: "Osjećam više tugu nego sreću"

E. Čaušević

Najbolji bh. taekwondoista Nedžad Husić nije uspio da osvoji prvu medalju za BiH na Olimpijskim igrama.

Bosna i Hercegovina i dalje čeka na svoju prvu medalju na Olimpijskim igrama, a Husić je bio na korak da dođe do toga, ali nažalost na kraju nije uspio.

Međutim, ovaj 19-godišnjak je oduševio bh. javnost svojim nastupom u Tokiju jer je uspio da postavi najbolji rezultat Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama u historiji.

Naime, Husić je na kraju izborio peto mjesto u kategoriji do 68 kilograma što je najbolji plasman nekog bh. takmičara na Olimpijadi.

Husić je imao šansu da dođe do medalje jer je bio u polufinalu, ali nažalost poražen je od Ulugbeka Rashitova, a zatim i od Hakana Rečbera u borbi za bronzanu medalju.

Nakon što je takmičenje završeno Husić je poručio da osjeća više tugu nego sreću jer je svjestan da je bio na korak od osvajanja medalje.

Oglasi

"Ima malo i sreće, ali više tuge. Malo je falilo da donesem prvu medalju, ali je ispalo kako je ispalo. Mene je poslije polufinalne borbe malo pala koncentracija, od te borbe nisu sve stvari išle kako treba i u repasažu mi je također koncentracija pala. Nisam imao pozitivnu tremu, što morate da imate, bez koje se ne može. Previše lagano sam ušao u borbu i tako je bilo. Nisu sudijske odluke uticale, koliko nekada elektronika zakaže. Ipak, ne mogu ni to kriviti, sam sam se doveo u takvu situaciju, nisam trebao dozvoliti da primim te neke glupe poene", kazao je Husić i dodao:

"Možda sam trenutno najbolji, ali uvijek ima taj vrh koji niko nije dotakao. Nije niko osvojio medalju, tako da mi je krivo što ima nešto iznad. Možda sam najbolji u državi, ali u svojoj glavi nisam najbolji".

Nedžadov otac i trener, Haris Husić bio je razočaran, ali smatra da su mnogo naučili iz ovog nastupa.

"Težak je osjećaj, prije svega što mi je to dijete, drugo što je to Olimpijada i dođeš tako blizu, napraviš dva dobra koraka i dođeš do trećeg s kojim treba da završiš i ne ide baš onako kako čovjek očekuje, ali nadati se se drugi put neće desiti takve stvari. Volio bi čovjek da je išlo najboljim tempom, ali nije baš tako išlo. Moramo se boriti, ne možemo reći da će to samo doći, moramo mi raditi na tome. Nedžad i ja smo sada uočili neke greške na kojima ćemo raditi i nadamo se da ih nećemo ponavljati ubuduće", kazao je Haris Husić i dodao:

"U obje borbe Nedžad nije bio u elementu. Primjetio sam da ga nisu slušale noge, mislim da je sa Turčinom morao puno bolje da radi. Znali smo da je prgav i da ima drugi stil borbe. To nije bilo mjerilo Nedžadovog rada, on je morao puno bolje da se postavi i puno bolji da bude, ali to je sport".

Husić će se u narednom periodu spremati za Evropsko prvenstvo do 21 godine na kojem ima pravo nastupa, ali i za Olimpijadu u Parizu 2024 godine.

Top Komentari

Mackintosh
Sta ces bolan bit tuzan Necko? Nalupala te braca propisno. Bio si adekvatna sparing-vreca, daleko je medalja nazalost, da se ne lazemo
0 17
Mowzilla
Glavu gore Nedzko ⚜️
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi