Nedžad Husić ostvario najbolji rezultat u historiji BiH na Olimpijskim igrama

Plasirao se u polufinale

Nedžad Husić ostvario najbolji rezultat u historiji BiH na Olimpijskim igrama

Edmir Škorić

Bh. taekwondoista Nedžad Husić (19) izborio je polufinale Olimpijskih igara u Tokiju u kategoriji do 68 kilograma.

Husić je najprije izborio četvrtfinale pobjedom nad Japancem Suzukijem sa superiornih 22:2 na point gap, da bi potom u borbi za polufinale savladao Egipćanina Mahmouda Abdulrahamana sa 8:7.

Za ulazak u finale borit će se protiv boljeg iz duela Hosseini . Rashitov, a i sada je ostvario najbolji rezultat u historiji na Olimpijskim igrama. No, još jedna pobjeda biće dovoljna da osvojimo i prvu medalju na Igrama.

Čak i da izgubi u polufinalu, ostat će mu borba za bronzanu medalju.

Nedžad je član Teakwando kluba Novi Grad, te je višestruki državni prvak BiH, a nedavno je na Evropskom prvenstvu u Sofiji osvojio srebro.

Top Komentari

realista1982
Kad te rezultat odvede na takmicenje, a ne ime I prezime... BRAVO
33 0
SamoVelezMostar
Nek vam je sramota sto niste pisala o ovom momku....osvojio srebrnu medalju u evropskom prventsvu a vi nista...svi amel tuka...larisa ceric...lana pudar...a nista o njeme. Ako dobije medalju nadam se da cemo mi bosanci izac u sto vecem broju i pokazat koliko nam to znaci i koliko smo ponosni na njega.
21 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi