Srebro za Nedžada Husića na Evropskim igrama u Poljskoj

Historijska za bh. taekwando

Srebro za Nedžada Husića na Evropskim igrama u Poljskoj

Edmir Škorić

Najbolji bh. taekwondoista Nedžad Husić (21) osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 74 kilograma na Evropskim igrama u Krakow Malopalski (Poljska).

Večeras je u finalu Husić izgubio od Gruzijca Zuraba Kintsurashvilija, ali je i pored toga postao vlasnik prve medalje za bh. taekwondo na evropskim igrama ikada.

Prethodno je danas Husić u polufinalu pobijedio aktuelnog svjetskog prvaka Marka Golubića iz Hrvatske, a prije toga slavio je protiv Belgijca Badra Achaba te Bugarina Kaloyana Bineva.

Brojnu sportsku delegaciju Bosne i Hercegovine ukupno u Poljskoj predstavlja 75 članova, među kojima je 55 sportista u osam sportova – atletici (36 takmičara), tekvandou (3), boksu (10), karateu (1), kanuu - sprint (1), kanuu slalom (1), streljaštvu (2) i brdskom biciklizmu (1). U pratnji sportista bit će 22 trenera.

Najzastupljeniji bh. sport u Krakovu bit će atletika s čak 36 sportista i 12 trenera.

Evropske igre počele su 21. juna svečanom ceremonijom na stadionu Henryk Reyman u Krakowu kada je upravo Husić sa Adom Avdagić nosio zastavu BiH.

Top Komentari

Mowzilla
Aferim Nedzo, ponosu nas ⚜️
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi